ГоловнаСвіт

Гаазький трибунал засудив екс-віце-президента ДРК до 18 років в'язниці

Прокуратура вимагала для 53-річного екс-віце-президента 25 років позбавлення волі

Гаазький трибунал засудив екс-віце-президента ДРК до 18 років в'язниці
Жан-Пьер Бемба Гомбо
Фото: EPA/UPG

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі засудив колишнього віце-президента Демократичної Республіки Конго Жана-П'єра Бемба Гомбо до 18 років в'язниці.

Про це повідомляє euronews.

У березні Гомбо визнали винуватим у військових злочинах і злочинах проти людяності, скоєних підконтрольними йому загонами "Руху за звільнення Конго" в період з 2002 по 2003 роки на території Центральноафриканської Республіки.

"Колегія суддів встановила, що пан Бемба Гомбо не вжив усіх необхідних і доцільних заходів, щоб запобігти скоєнню таких злочинів", - заявила член журі Сильвія Штайнер.

Прокуратура Міжнародного кримінального суду вимагала засудити 53-річного Бемба Гомбо до 25 років ув'язнення, підкреслюючи виняткову тяжкість скоєних бійцями "Руху за звільнення Конго" злочинів: грабежів, убивств, масових зґвалтувань. Ніяких пом'якшувальних обставин суд не знайшов.

Бембу Гомбо заарештувала бельгійська влада в передмісті Брюсселя у травні 2008 року і передалп в руки міжнародного правосуддя.

Нагадаємо, наприкінці січня в Гаазі вперше почали судити екс-президента країни. Колишнього президента Кот-д'Івуару Лорана Гбагбо також звинувачують у злочинах проти людяності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram