ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії слідчі виявили екстремізм у самодонесенні члена партії "Яблоко"

Активістка "Яблока" вирішила показати, що саджати людей за репости в соцмережах не можна

У Росії слідчі виявили екстремізм у самодонесенні члена партії "Яблоко"
Фото: kontaktis.ru

Новосибірські слідчі виявили збудження ненависті або ворожнечі в донесенні активістки члена новосибірської регіональної ради партії "Яблоко" Світлани Каверзіної, яка раніше поскаржилася у Слідчий комітет Росії на саму себе.

Про це повідомляє "Тайга.Инфо".

За даними видання, раніше 22 червня Каверзіну допитали. Як розповіла сама активістка, у її присутності сфотографували "предмет злочину" - репост на сторінці в соцмережі.

Каверзін уточнила, що раніше на неї вже був складений рапорт "про виявлення ознак злочину" за ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі або приниження людської гідності).

На початку червня Каверзіна попросила слідком перевірити репост на її сторінці на наявність образи почуттів вірян.

Йдеться про фотографію з людьми, які купаються в ополонці, на якій зроблено напис, що висловлює "думку про розумовий стан людей, які жертвують своїм здоров'ям заради релігії". За репост цього запису суд засудив жителя Бердська Максима Кормеліцького до року і трьох місяців колонії-поселення.

"Я зробила цей запис не тому, що добре ставлюся саме до Кормеліцького, але тому що вважаю, що саджати людей за репости в соцмережах не можна. Це несправедливо, що він один потрапив до в'язниці за репост, який зробили сотні людей. Хочуть саджати людей за репости - нехай спробують. Можуть почати з мене", - заявила тоді в розмові з виданням Каверзіна.

Кримінальну відповідальність за образу релігійних почуттів ввели в Росії у 2013 році. Вона передбачає до трьох років позбавлення волі, штрафи до 500 тис. рублів, обов'язкові виправні роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram