ГоловнаСвіт

Прем'єр Туреччини: ми вважаємо Крим невід'ємною частиною України

Давутоглу пообіцяв підтримувати Україну

Прем'єр Туреччини: ми вважаємо Крим невід'ємною частиною України
Аресений Яценюк и Ахмет Давутоглу
Фото: facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що не визнає окупацію Криму Росією і пообіцяв підтримувати Україну.

Про це він заявив у понеділок, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Україна не просто сусідня країна, це країна, відносини з якою мають стратегічний характер", - сказав Давутоглу на перемовинах з українським прем'єром Арсенієм Яценюком.

Він також заявив про територіальну цілісність України.

"Для нас фундаментальною цінністю є територіальна цілісність і незалежність України, тому Крим ми вважаємо невід'ємною частиною України", - зазначив він.

Давутоглу пообіцяв всіляко підтримувати Україну перед обличчям викликів, які виникли після розпаду СРСР, а також подякував "за солідарність, виявлену у різних питаннях".

У травні 2015 року Давутоглу дії Росії щодо Криму назвав "незаконною анексією" і заявив, що важливо запобігти ізоляції турецькомовних кримських татар, які проживають на півострові.

Крим анексувала Росія у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти окремих фізичних і юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Нагадаємо, раніше в понеділок Туреччина видала Україні кредит на $50 млн. Угоду підписано в рамках візиту прем'єра Давутоглу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram