ГоловнаСвіт

Медведєв припустив заборону руху по Росії всього транспорту з України

Російський прем'єр очікує відновлення руху російських автомобілів через українську територію.

Медведєв припустив заборону руху по Росії всього транспорту з України
Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на нараді з віце-прем'єрами допустив заборону руху по території Росії всіх видів транспорту з української території.

Про це повідомляє ТАСС.

"Заходи, які було вжито для того, щоб спонукати українську сторону з цією ситуацією розібратися, додаткові контрольні повноваження необхідно використовувати в цей момент щодо всіх видів транспорту, який рухається з території України", - заявив Медведєв.

При цьому він висловив надію, що Україна зробить усе, щоб відновити рух російських автомобілів країною. Медведєв висловив обурення блокуваннями російських вантажівок і додав, що "терпіти це неподобство не можна".

Нагадаємо, раніше в понеділок Україна заборонила транзит російських вантажівок. Кабмін звинуватив Росію в порушенні правил СОТ.

Напередодні Росія заборонила рух вантажівок з України по своїй території. Приводом стала громадянська акція в Україні - блокування проїзду російських вантажівок до країн ЄС.

З 1 лютого призупинено в'їзд російських вантажівок на територію Польщі. Транзит із Росії в Європу переорієнтувався на кордон України зі Словаччиною та Угорщиною.

У відповідь в Україні почалася громадянська акція з блокування фур російських перевізників. Зараз їх блокують уже в Житомирській, Закарпатській, Волинській і Львівській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram