ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії "пояснили" появу відео Кадирова з опозиціонерами у прицілі гвинтівки

Дмитро Кисельов заявив, що Касьянов обіцяв повернути Крим Україні, якщо він "опиниться у владі".

У Росії "пояснили" появу відео Кадирова з опозиціонерами у прицілі гвинтівки
Киселев
Фото: Предоставлено автором

Увечері 31 січня в ефірі передачі "Вести недели" на телеканалі "Россия" Дмитро Кисельов сказав про обіцянку лідера ПАРНАС Михайла Касьянова передати Крим Україні, якщо він "опиниться у владі". Після цього глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував в "Інстаграмі" відео з Касьяновим "в оптичному прицілі".

Відповідний матеріал розміщено на сайті "Вестей".

Кисельов розповів про спроби США вплинути на виборчі кампанії 2016-2018 років у Росії.

"Це стосувалося і роботи американців з нашою несистемною опозицією. Ставлять на лідера партії ПАРНАС Михайла Касьянова - того самого, що возить у Штати списки росіян, яких, на його думку, треба карати", - сказав Кисельов.

За словами Кисельова, Касьянов зустрівся з депутатом Верховної Ради Мустафою Джемілєвим і пообіцяв, що передасть Крим Україні, якщо опиниться у владі.

"У відповідь на стіні офісу партії Касьянова ПАРНАС з'явилася талановита карикатура: Касьянов з американською символікою і Джемілєв - із турецькою. Загалом, разом вони - сила", - сказав Кисельов.

Після цього глава Чечні Рамзан Кадиров опублікував в "Інстаграмі" відео з Касьяновим і членом партії ПАРНАС Володимиром Кара-Мурзою молодшим. На відео було накладено зображення оптичного прицілу. "Касьянов приїхав до Страсбурга по гроші для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє!" - йшлося в описі до відео.

Касьянов назвав заяву Кадирова прямою погрозою і пообіцяв звернутися до правоохоронних органів.

Напередодні адміністрація Instagram видалила ролик Кадирова, оскільки він суперечив правилам сервісу.

"Я завжди чесно і відкрито висловлюю і пишу свою думку. Але варто було мені сказати кілька слів про псів на ланцюгу США, як вони одразу видалили пост в Instagram. Ось вона хвалена свобода слова по-американськи! Можеш писати що завгодно, але не чіпай собак Америки, друзів Держдепу і конгресу. Про кого я кажу, ви прекрасно знаєте!" - написав Кадиров після цього.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії ввели санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти окремих фізичних та юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили і вони торкнулися цілих секторів російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram