ГоловнаСвіт

Тед Круз вийшов у лідери перегонів кандидатів у президенти США від республіканців

Шанси Клінтон і Сандерса зрівнялися

Тед Круз вийшов у лідери перегонів кандидатів у президенти США від республіканців
Тед Круз
Фото: EPA/UPG

Під час первинних партійних голосувань (кокусів) в американському штаті Айова визначилися лідери президентських перегонів США від демократів і республіканців.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Сенатор від штату Техас Тед Круз здобув перемогу на внутріпартійних республіканських виборах у штаті Айова (28%), обійшовши свого головного конкурента - мільярдера Дональда Трампа (24%). Третє місці в республіканців зайняв сенатор від Флориди Марко Рубіо (23%).

Серед демократів лідирують колишня держсекретар США Гілларі Клінтон і сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, який називає себе демократичним соціалістом. Розрив голосів між ними становить менш ніж 1%.

Після оголошення попередніх результатів Трамп привітав Круза з перемогою, заявивши, що пишається другим місцем, і пообіцяв стати лідером на прийдешніх внутрішньопартійних виборах у штаті Нью-Гемпшир.

Нагадаємо, колишній мер Нью-Йорка, 73-річний мільярдер Майкл Блумберг раніше заявив про плани приєднатися до президентських перегонах у ролі незалежного кандидата. Блумберг займає 14-те місце в списку найбагатших людей планети за версією журналу Forbes. Його статок оцінюють у $35,5 млрд.

Зазначимо, що кандидат, який не представляє Республіканську або Демократичну партію, жодного разу не вигравав президентські вибори в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram