ГоловнаСвіт

Обама вперше за час свого президентства відвідає американську мечеть

Президент США виступить на захист релігійної свободи на тлі зростання антимусульманської риторики.

Обама вперше за час свого президентства відвідає американську мечеть
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама вперше як президент відвідає американську мечеть наступного тижня на знак захисту релігійної свободи на тлі зростання антимусульманської риторики в США.

Про це повідомляє радіо "Свобода".

Білий дім заявив, що Обама відвідає ісламську спільноту Балтимора 3 лютого, де він говоритиме з лідерами громад і виголошуватиме промову, щоб "відзначити внесок американських мусульман для нашої країни і підтвердити важливість релігійної свободи для нашого способу життя".

Обама звернувся до американців із проханням відкинути антимусульманські заяви політиків, в першу чергу кандидата в президенти Дональда Трампа.

Дональд Трамп, головний претендент від Республіканської партії на пост президента США, запропонував заборонити в'їзд до США мусульманам після того, як на початку грудня 2015 року мусульманська пара відкрила вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардино (штат Каліфорнія). Тоді загинули 14 людей і ще 21 людину було поранено. Наступного дня поліція застрелила нападників під час перестрілки. Угруповання "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за цей напад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram