ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Журнал, який опублікував розслідування про дочку Путіна, отримав попередження за "Правий сектор"

The New Times отримав перше попередження від Роскомнагляду за 9 років

Журнал, який опублікував розслідування про дочку Путіна, отримав попередження за "Правий сектор"
Мария Путина в 2011 году
Фото: http://newtimes.ru/

Роскомнагляд виніс попередження журналу The New Times, який опублікував розслідування про передбачувану старшу дочку Володимира Путіна.

Про це розповіла головний редактор видання Євгенія Альбац, повідомляє РБК.

За її словами, попередження було винесено за матеріал "Лише б не було війни", опублікований у січневому номері (№ 392). Порушенням вказується той факт, що в тексті згадується організація "Правий сектор", але в матеріалі не вказано, що її діяльність в Росії заборонена.

"Це очевидне порушення, ми багато разів попереджали ЗМІ, як треба писати про заборонені організації", - заявив прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський. Крім попередження, за його словами, журнал отримає штраф за адміністративне правопорушення. Головного редактора The New Times викликано в Роскомнагляд для складання протоколу.

За законом про ЗМІ у випадку, якщо яке-небудь видання отримує два попередження протягом 12 місяців, то у нього може бути відкликана ліцензія за рішенням суду. Ампелонський уточнив, що у The New Times це перше попередження за календарний рік.

Після публікації матеріалу сайт The New Times виявився недоступним для відвідувачів. Він перестав відкриватися близько півдня і не функціонує до тепер. Альбац пов'язує це з потужними DDoS-атаками. За її словами, що востаннє такій масованій атаці з боку хакерів видання піддавалося після публікації інтерв'ю з колишнім головою ЮКОСу Михайлом Ходорковським в 2013 році.

"Технічна служба зробила свої висновки, ми готові до потужного напливу відвідувачів, сайт здатний справлятися з великою кількістю відвідувачів і не «лягти", - зауважила головний редактор журналу.

Нагадаємо, про життя сім'ї Путіна до останнього часу не було відомо майже нічого. Однак наприкінці 2015 року з'являється розслідування про життя молодшої дочки Путіна Катерини Тихонової. Вона керує компанією "Іннопрактіка", яка бере участь у проекті з розвитку МДУ на суму 110 млрд руб., а її чоловік Кирило Шамалов у 33 роки - власник активу вартістю $2,85 млрд.

Також напередодні стало відомо, що колишня дружина Путіна Людмила вийшла заміж за 37-річного і змінила прізвище на Очеретна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram