ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв у разі обрання вигнати зі США сирійських біженців

Мільярдер відомий своїми антиіммігрантськими поглядами.

Трамп пообіцяв у разі обрання вигнати зі США сирійських біженців
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп має намір відправити всіх сирійських біженців на їхню батьківщину в разі обрання.

Про це він заявив на передвиборному заході в штаті Нью-Гемпшир, повідомляє агентство Рейтер.

Також Трамп сказав, після того як президент США Барак Обама зменшив американську військову присутність в Іраку, сили заколотників "вибили лайно з усіх". Він нагадав присутнім, що виступав проти війни в Іраку, коли вона почалася.

Трамп виступає різко проти імміграції у США - зокрема він, оголошуючи про намір балотуватися на посаду президента США у 2016 році, назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Його слова спровокували неоднозначну реакцію. NBC, американський іспаномовний телеканал Univision і деякі мексиканські телекомпанії відмовилися показувати конкурс "Міс Всесвіт", правами на проведення якого володіє Трамп. Крім того, американський репер Флоу Райда викреслив своє ім'я зі списку запрошених на цей конкурс гостей. Ведучі шоу Шеріл Берк і Томас Робертс також бойкотували захід.

За чотири з половиною роки, що минули від початку громадянської війни в Сирії, США прийняли 1,5 тис. біженців. 21 вересня держсекретар Джон Керрі заявив, що США готові розмістити на своїй території в 2016 році 85 тис. біженців із різних країн світу і збільшити їхнє число ще на 15 тис. осіб 2017 року.

Колишні чиновники Білого дому закликали Обаму прийняти 100 тис. сирійських біженців. Витрати на переїзд мігрантів із Близького Сходу ініціатори пропозиції оцінили у $2 млрд. 10 вересня президент розпорядився підготувати прийом у США 10 тис. біженців із Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram