ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували заборонити продаж алкоголю в РФ до 21 року

Російська влада у своєму законодавстві орієнтується на США

Держдумі запропонували заборонити продаж алкоголю в РФ до 21 року
Фото: http://www.ntv.ru

Сенатор Антон Бєляков вніс до Держдуми Росії законопроект про збільшення віку з 18 років до 21 року, з якого дозволено продаж алкоголю.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Автор законопроекту вважає, що такий захід "убезпечить наше суспільство від ранньої алкоголізації молодого покоління", а також дозволить скоротити смертність росіян. У документі наголошується, що надмірне вживання алкоголю є однією з причин зростання смертності в країні. Також, на думку сенатора, серйозною проблемою є вживання алкоголю за кермом.

"У 1970-х роках у деяких американських штатах вік купівлі алкоголю знизили з 21 до 18 років. Згодом зростання кількості "п'яних ДТП" призвело до того, що у 1988 році вікову планку знову підняли до 21 року. Бостонські дослідники ретельно проаналізували статистику і з'ясували, що підвищення вікового цензу в масштабах всієї країни призвело до того, що кількість жертв ДТП, пов'язаних зі вживанням алкоголю, зменшилася на 900 осіб на рік", - зауважив Бєляков.

У вересні законодавчу заборону продажу алкоголю громадянам, молодшим за 21 рік, підтримала спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко. Вона запропонувала опрацювати ініціативу спільно з Громадською палатою.

Раніше, у 2012-му, 2013-му і 2014 роках, відповідну ініціативу оформляли як законопроект, однак його так і не ухвалили. Згідно з чинним законодавством, громадяни Росії мають право купувати і вживати алкоголь з 18 років.

Нагадаємо, як повідомлялося у травні цього року, Росія є світовим лідером за смертністю від алкоголю і темпами зростання пияцтва серед молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram