ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія не підписала річної доповіді МАГАТЕ через Крим

Ядерний реактор поблизу Севастополя в документі зазначено як український

Росія не підписала річної доповіді МАГАТЕ через Крим
Фото: www.iaea.org

Росія відмовилася підписувати щорічний звіт Міжнародного агентства атомної енергетики (МАГАТЕ) через те, що в документі ядерний реактор ІР-100 поблизу Севастополя зазначено як належний Україні.

Про це повідомляє Reuters. Російська сторона попросила переглянути текст документа. При цьому щонайменше вісім країн не погодилися з відмовою РФ підписувати звіт, посилаючись на резолюцію ООН про територіальну цілісність України від 2014 року.

Постійний представник РФ при міжнародних організаціях у Відні Володимир Воронков підтвердив відмову Кремля підписувати документ.

"Росія не згодна з положеннями документа, згідно з якими ядерні об'єкти Криму належать Україні, але це не означає, що російська сторона виступила проти всього документа", - зазначив він.

За словами Воронкова, звіт зараз на стадії обговорення, і підсумковий його варіант обговорять на конференції МАГАТЕ у вересні.

Нагадаємо, ядерний реактор ІР-100 розташований у Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості. Цей університет останнім опустив український прапор, а студенти на знак протесту проти окупації співали гімн України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram