ГоловнаСвіт

Греція відмовилася урізати витрати на військові потреби

Військові витрати Греції від ВВП країни вищі, ніж у решти європейських країн

Греція відмовилася урізати витрати на військові потреби

Греція, що знаходиться на межі дефолту, відмовилася скорочувати витрати на військові потреби.

Про це повідомляє Die Welt.

При цьому країна збирається активно економити на інших статтях бюджету, щоб виплачувати заробітну плату, пенсії та соціальні допомоги.

За даними видання, рішення Афін відмовитися від скорочення військових витрат "приносить велику користь німецьким корпораціям". Афіни закуповують у Берліна 31% всіх озброєнь.

Серед європейських держав Греція має у розпорядженні найзначнішу армію за співвідношенням числа військовослужбовців із загальною чисельністю населення. У Греції 130 тис. солдатів і офіцерів на 11 млн жителів, тоді як у Німеччині цей показник - 180 тис. на 80 млн осіб.

За останнє десятиліття Афіни імпортували військову техніку на суму понад $11 млрд. Восени 2014 року Афіни закупили боєприпаси для танків Rheinmetall на €52 млн євро.

За інформацією Die Welt, військові витрати Греції від ВВП країни і раніше були вищими, ніж у решти європейських країн. Так, як член НАТО, Греція щорічно виділяла з бюджету 3,1% ВВП, тоді як, наприклад, Австрія - всього 0,8%.

До 12 травня Греція має внести на рахунок погашення боргу перед МВФ €747 млн. При цьому кошти держбюджету країни закінчуються, і без надання країнами єврозони чергової порції фінансової допомоги Афіни не зможуть одночасно сплачувати борг МВФ і виплачувати зарплати і пенсії громадянам держави. Раніше Financial Times опублікувала інформацію з посиланням на джерела про те, що грецький уряд готується до дефолту, однак влада Греції цю інформацію офіційно спростували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram