ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Повпред Путіна запідозрив опозиціонерів-диверсантів у підпалі лісів у Сибіру

Жертвами пожеж у Забайкальському краї Росії стали три людини

Повпред Путіна запідозрив опозиціонерів-диверсантів у підпалі лісів у Сибіру
архив
Фото: EPA/UPG

Повноважний представник президента Росії у Сибірському федеральному окрузі Микола Рогожкін заявив, що лісові пожежі не могли одночасно спалахнути у кількох районах. У зв'язку з цим він припустив, що причиною 90% займань могли стати навмисні підпали і людський фактор.

Як повідомляє "Забмедиа.ру", таку думку Рогожкін висловив на нараді у Читі.

"Я готовий вислухати вчених, шаманів, усіх, хто може це пояснити. Причому спалахує у найбільш важкодоступних місцях. Як це може бути? У ці важкодоступні місця навіть добре підготовлена людина не залізе. Тоді давайте припустимо, що діє диверсійне угруповання, яке одномоментно влаштувало підпали?" - сказав Рогожкін.

Як повідомляє "Чита.Ру", повпред також припустив, що "у регіоні працює група спеціально навченої опозиції". Рогожкін закликав розібратися у причинах того, що відбувається.

За даними Держлісслужби Забайкальського краю на ранок 17 квітня, на території області діє 77 лісових пожеж площею понад 114 тис. гектарів. З 25 березня у регіоні діє режим надзвичайної ситуації. Жертвами вогню за цей час стали три людини, у лікарні потрапили дев'ять жителів краю.

16 квітня к Читі затримали керівника

Держлісслужби Руслана Перебендю. Він звинувачується у халатності у питанні боротьби з пожежами в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram