ГоловнаСвіт

У Британії почали перевіряти паспортні дані при виїзді з країни

У Лондоні сподіваються знизити кількість нелегальних мігрантів.

У Британії почали перевіряти паспортні дані при виїзді з країни
архив

Британські прикордонники почали перевіряти паспортні дані при виїзді зі Сполученого Королівства.

Про це повідомляє BBC.

Нові правила введено відповідно до закону про імміграцію, ухваленого 2014 року. В уряді заявили, що такий захід дозволить знизити число нелегальних мігрантів. Відтепер дані про тих, хто покидає країну, будуть передавати в МВС.

За словами колишнього головного інспектора у справах кордонів та імміграції Джона Вайна (John Vine), "це нарешті надасть владі інформацію про те, хто покидає Великобританію, а хто залишається в ній; досі уряд не міг відстежувати іноземців із простроченими візами". Крім того, пояснив Вайн, цей захід дозволить поліції і спецслужбам контролювати пересування підозрюваних, злочинців і терористів.

Британські євроскептики намір скоротити рівень імміграції

За оцінкою ВВС, перевірка паспортів створює певні проблеми при проходженні транспортного контролю, особливо для пасажирів поромів, що йдуть через Ла-Манш, і тих, хто використовує тунель під протокою. У квітні будуть перевіряти 25% паспортів, у травні - 50%, а до середини червня перевірками охоплять усіх пасажирів, котрі виїжджають.

2011 року контроль на британському кордоні суттєво ослабили у зв'язку з масовими скороченнями персоналу прикордонних служб. Це спровокувало критику з боку парламенту, у відставку відправили начальника прикордонної служби королівства Броді Кларка (Brodie Clark). У грудні 2014 року правила в'їзду серйозно посилили: зокрема  скасували безвізовий транзит із виходом у місто протягом 24 годин.

Нагадаємо, раніше у квітні Британія збільшили вартість віз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram