ГоловнаСвіт

У Мексиці злочинне угруповання розстріляло 15 поліцейських

Експерти вважають активність наркокартелів однією з головних загроз для безпеки Мексики

У Мексиці злочинне угруповання розстріляло 15 поліцейських
Сотрудники Федеральной полиции Мексики (архив)
Фото: EPA/UPG

На заході Мексики 15 поліцейських загинули, потрапивши в засідку, влаштовану, імовірно, членами місцевого злочинного угруповання.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

В офісі генерального прокурора штату Халіско уточнили, що 15 поліцейських загинули і п'ять отримали поранення в засідці, влаштованій у понеділок вдень у місті Соятан (Soyatan) у муніципалітеті Сан-Себастьян дель Оесте, неподалік від популярного пляжного курорту Пуерто-Вальярта.

Штат Халіско останнім часом став "гарячою точкою" Мексики. З 2007 року у країні у збройних сутичках між наркокартелями і силами безпеки було вбито понад 100 тис. осіб.

Представник влади штату заявив, що у нинішньому нападі на поліцейських загинули і члени угруповання, проте точну кількість він назвати не зміг.

У Халіско знаходиться друге за величиною місто Мексики Гвадалахара. У штаті вже давно діє наркокартель "Нове покоління Халіско" (Jalisco New Generation, JNG), який експерти з питань безпеки вважають однією з основних загроз для безпеки країни.

За словами комісара громадської безпеки Халіско Алехандро Солора Аречіги (Alejandro Solorio Arechiga), загиблі співробітники поліції прямували з Пуерто-Вальярта у Гвадалахару.

Минулого місяця п'ятьох членів воєнізованої федеральної поліції Мексики також вбили у засідці, імовірно, влаштованій JNG на південний схід від Гвадалахари. У стрілянині між злочинцями і правоохоронцями загинули троє імовірних членів наркокартелю і двоє випадкових перехожих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram