ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Туреччині затримали сімох росіян, які намагалися вступити до лав бойовиків ІД

За даними російських силовиків, на стороні ісламістів у Сирії та Іраку воюють 1500 вихідців із Північного Кавказу

У Туреччині затримали сімох росіян, які намагалися вступити до лав бойовиків ІД
архив

За останні кілька днів сімох громадян Росії затримали у турецькій провінції Газіянтеп, коли вони намагалися нелегально перетнути кордон із Сирією, щоб приєднатися до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на поширене місцевою владою офіційне повідомлення.

"Двох громадянин Росії затримано 4 квітня, коли вони намагалися перетнути кордон із Сирією з метою участі у військовому конфлікті. Їх передали правоохоронним органам для подальшої депортації. 7 квітня на кордоні затримано ще п'ятьох росіян", - йдеться в повідомленні.

Імена затриманих не повідомляються. У березні влада Газіянтепа повідомила, що від початку конфлікту у Сирії (березень 2011 року) у провінції було затримано 59 громадян РФ під час нелегального перетину турецько-сирійського кордону, щоби вступити до лав бойовиків ІД.

Раніше повпред президента РФ у ПКФО Сергій Меліков заявляв, що на боці ісламістів у Сирії та Іраку воюють близько 1500 вихідців з Північного Кавказу.

Терористичне угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня 2014 року захопило значну частину територій Сирії та Іраку. Екстремісти оголосили про створення на захоплених територіях "ісламського халіфату". США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони почали завдавати повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram