ГоловнаСвіт

Затриманого у Нью-Йорку росіянина офіційно звинуватили у шпигунстві

Звинувачення у шпигунстві заочно висунуто також двом росіянам, котрі втекли з США

Затриманого у Нью-Йорку росіянина офіційно звинуватили у шпигунстві
Фото: scsgroup-consult.com

Прокуратура Південного округу Нью-Йорка висунула офіційне звинувачення громадянину РФ Євгену Бурякову, раніше затриманому у США за шпигунство.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу відомства.

Росіянину інкримінується "робота в США на посаді агента Служби зовнішньої розвідки (СЗР) під неофіційним прикриттям".

Таке ж звинувачення заочно висунуто ще двом росіянам - Ігорю Споришеву і Віктору Подібному, які зараз перебувають поза межами США.

Заплановане на понеділок, 9 лютого, засідання суду у справі Бурякова не відбулося з невідомих причин. Як очікувалося, на це слухання мали винести прохання про відтермінування в офіційному обвинуваченні росіянина.

На цій підставі РИА Новости у свою чергу спростовує факт винесення офіційного обвинувачення. За відомостями агентства, цю юридичну процедуру перенесено на майбутнє.

Влада США затримала Євгенія Бурякова 26 січня. 39-річний заступник представника Внешэкономбанку підозрювався у шпигунстві. 40-річний Ігор Споришев і 27-річний Віктор Подобний, за версією ФБР, складали єдину розвідгрупу з Буряковим.

За даними американської розвідки, троє росіян збирали відомості про розробку альтернативних джерел енергії, а також про підготовку адміністрацією США економічних санкцій щодо російських банків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram