ГоловнаСвіт

У Єкатеринбурзі вулицю хочуть перейменувати на честь Путіна

У Грозному вже є проспект, названий на честь президента РФ

У Єкатеринбурзі вулицю хочуть перейменувати на честь Путіна
Путин
Фото: EPA/UPG

У Єкатеринбурзі громадська організація "СМС" почала збір підписів за перейменування вулиці Сакко і Ванцетті у вулицю Володимира Путіна.

Про це повідомляє Znak.com.

На думку ініціаторів перейменування, вулицю Сакко і Ванцетті названо на честь італійських анархістів, які не мають нічого спільного з Єкатеринбургом або Росією.

"Ці двоє жодним чином не стосується Єкатеринбургу чи Росії. Вулицю названо так в результаті пропагандистської кампанії 1930-х років минулого сторіччя", - сказано у зверненні жителів міста, яке вони оприлюднили у соціальних мережах.

Читайте: Forbes назвав Путіна найвпливовішою людиною світу

Громадські активісти не хочуть повертати вулиці колишню назву. Раніше вона називалася Усольцевською на честь чиновника Усольцева, будинок якого став міським орієнтиром. На думку ініціаторів перейменування, вулиця має носити ім'я президента РФ Володимира Путіна, оскільки він "зміг врятувати країну від розпаду наприкінці 90-х років, зумів зупинити бандитське та олігархічне свавілля, збільшив територію країни, відновив військово-промисловий потенціал і, в цілому, повернув людям гордість за свою Батьківщину".

У Грозному вже є проспект, названий на честь президента Росії. У жовтні 2008 року глава Чечні Рамзан Кадиров підписав указ про перейменування проспекту Перемоги в проспект імені Володимира Путіна.

Нагадаємо, раніше восени Кадиров заступився за Путіна і пообіцяв знищити бойовиків "Ісламської держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram