ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв заявив про можливість продовження продуктового ембарго

Російський прем'єр "пригрозив" західним виробникам неповерненням на російські прилавки

Медведєв заявив про можливість продовження продуктового ембарго
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив, що заборону на постачання низки товарів із країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії "в разі потреби" продовжать.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Це не санкції, це заходи у відповідь. За указом президента, вони чинні рік, але за ініціативою уряду їх можуть скасувати раніше. Насправді, звичайно, їх можна і пролонгувати", - заявив Медведєв.

За словами глави уряду, тільки ті країни, які ввели санкції проти Росії, визначають швидкість скасування продуктового ембарго.

"Коли це станеться (скасування продуктового ембарго, - Ред.) - залежить не від нас, бо не ми санкції вводили, це була ініціатива наших партнерів. Це вони все придумали, створили головний біль собі, нам, тому нехай самі вирішують: що швидше це закінчиться, мені здається, то краще", - пояснив Медведєв.

Читайте: Більшість росіян відчули наслідки введення антизахідних санкцій, - опитування

Прем'єр-міністр розповів, що в російської економіки виникли "певні проблеми" після введення спрямованих на Росію санкцій.

Також Медведєв розповів, що не всі західні виробники зможуть повернутися на російські прилавки. "Далеко не всім західним виробникам удасться повернути свої товари на російські прилавки після скасування захисних заходів", - зазначив він.

Прем'єр-міністр уточнив, що нішу західних товарів займуть товари з інших світових регіонів, зокрема продовольство з країн Митного союзу, держав СНД і країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, 7 серпня Росія ввела заборону на постачання низки товарів із країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження діятимуть протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram