ГоловнаСвіт

Афганістан звинуватив НАТО у вбивстві 14 мирних громадян

В альянсі заявили, що розслідують інцидент

Афганістан звинуватив НАТО у вбивстві 14 мирних громадян
архив
Фото: EPA/UPG

Унаслідок авіаудару НАТО на сході Афганистану загинули 14 осіб, ще 13 отримали поранення.

Про це 10 вересня повідомляє агентство Рейтер

Президент Хамід Карзай засудив вбивства. Згідно із заявою його офісу, авіаудару завдав американський літак.

Жертви серед мирного населення Афганістану вже досить довго є причиною напруженості у відносинах між Кабулом і Вашингтоном.

Губернатор провінції Кунар Шуджа уль-Мульк Джалала заявив, що жителі району Наранг привезли тіла 14 осіб, у тому числі двох дітей, до столиці провінції, щоб звернути увагу влади на те, що всі вони - мирні громадяни.

Представники НАТО в Афганістані заявили, що розслідують цей інцидент.

За словами Джалали, група, що складається з афганських поліцейських та американських солдат завдала два авіаудари, коли ввечері у вівторок зазнала нападу у віддаленому гірському районі. Губернатор уточнив, що район практично не контролюється урядом, тому дізнатися, що дійсно сталося не можливо.

Представник американської армії в Афганістані майор Пол Грінберг, тим часом, заявив, що внаслідок авіаудару в провінції Кунар у вівторок увечері вбито одного озброєного бойовика.

"Друга операція проводилась тієї ж ночі в районі Наранг, провінція Кунар, і зараз ми уточнюємо обставини операції", - сказав Грінберг.

Наразі в Афганістані триває політична криза. Напередодні у вересні суперники-кандидати в президенти Афганістану - Ашраф Гані та Абдулла Абдулла - запевнили лідерів країн-членів НАТО, що мають намір сформувати уряд національної єдності і підписати угоди, що дозволяють іноземним військам залишитися в країні на наступний рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram