ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Влада Іраку заявили про ліквідацію трьох лідерів "Ісламської держави"

Керрі прибув з неоголошеним візитом до Багдада

Влада Іраку заявили про ліквідацію трьох лідерів "Ісламської держави"
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Іраку з посиланням на військову розвідку повідомляє про ліквідацію трьох ватажків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) в Мосулі на півночі Іраку, повідомляє 10 вересня іракський телеканал "Ас-Сумаррія".

"Військова розвідка підтвердила загибель трьох чільних керівників ІД - Аакашу аль-Багдаді, Аднана Хадіра і Мухаммада Аш-Шаєра - від авіаудару, завданого "Небесними соколами" ВПС Іраку по позиціях угруповання в районі Бааджи в Мосулі", - цитує телеканал повідомлення Міноборони Іраку.

Повідомлення про ліквідацію лідерів терористів з'явилося на тлі неоголошеного приїзду держсекретаря США Джона Керрі в Багдад. Наразі Керрі обговорює з керівництвом країни питання допомоги Іраку та створення в регіоні коаліції для протидії сунітським бойовикам.

За останні тижні бойовики "Ісламської держави" зуміли захопити кілька міст Іраку і території на кордоні з Сирією та Йорданією. Угруповання оголосило 29 червня про створення "ісламського халіфату" на підконтрольних їм територіях в Іраку і Сирії. Халіфом проголошено лідера бойовиків Абдаллу Ібрагіма ас-Самарана, також відомого як Абу Бакр аль-Багдаді. Саме угруповання змінило свою назву на "Ісламська держава".

Самопроголошений халіфат зараз простягнувся від міста Алеппо на півночі Сирії до провінції Діяла на сході Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram