ГоловнаСвіт

ООН: військові дії завдали серйозної шкоди охороні здоров'я України

ВООЗ готує до поставок медичні засоби, призначені для 340 тисяч осіб.

ООН: військові дії завдали серйозної шкоди охороні здоров'я України
Фото: alternativenews.org

Система охорони здоров'я України серйозно постраждала внаслідок бойових дій на сході країни, повідомляється на офіційному сайті ООН з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ).

Зазначається, що в зоні бойових дій 32 медичні установи повністю виведено з ладу. 17 лікарень пошкоджено під час обстрілів, проте вони продовжують діяти. Близько 70% медперсоналу мусили покинути зони конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, ВООЗ зазначає, що на сході України багато дітей, вагітні жінки та поранені виявилися позбавленими належного доступу до медичних послуг.

У відповідь на ситуацію, що склалася ВООЗ готує до поставок медичні засоби, призначені для 340 тисяч осіб. Йдеться про ліки, вакцини, хірургічні матеріали і медичне обладнання. Також повідомляється, що в зонах конфлікту ВООЗ у співпраці з українським Червоним хрестом розгортає пересувні медичні пункти для надання першої необхідної допомоги, в тому числі інвалідам.

Всесвітня організація охорони здоров'я допомагатиме зміцнювати національну систему охорони здоров'я, в тому числі її потенціал щодо запобігання спалахам інфекційних захворювань та забезпечення контролю за ними. Планується кампанія з вакцинації населення проти поліомієліту та кору, наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram