ГоловнаСвіт

Австралія зупинила постачання баранини в Росію

У Россільгоспнагляді вважають, що це стане стимулом для розвитку власного виробництва

Австралія зупинила постачання баранини в Росію
Фото: novorab.ru

Австралія зупинила постачання баранини на територію Росії.

Про це повідомив помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко в інтерв'ю "России 24". "Сьогодні ми отримали звістку про те, що Союз виробників баранини Австралії заявив, що припиняє поставки до Росії, щоб покарати Путіна", - розповів Алексєєнко, якого цитує РБК-Україна.

При цьому він висловив упевненість, що такі санкції істотно не позначаться на російському ринку, а навпаки - стануть стимулом для розвитку власного виробництва.

"Ми перебуваємо у світі, в якому постачання йде з різних боків: Бразилія готова збільшити постачання свинини на російський ринок, до того ж дуже істотно, щоб замістити свинину з Євросоюзу", - додав Алексєєнко.

Нагадаємо, останнього тижня Росія ввела відразу кілька великих обмежень на імпорт продуктів.

Так, 4 липня стало відомо, що Росспоживнагляд виявив небезпечні речовини в американському віскі бурбон.

Із 1 серпня заборонено постачання польських овочів і фруктів. Приводом стали 27 виявлених з початку року випадків зараження продукції двома видами карантинних для Росії об'єктів - каліфорнійським трипсом і східною плодожеркою.

Також із 1 серпня Росія ввела заборону на постачання з України сої, соєвого шроту, соняшнику та кукурудзяної крупи. Такий захід пов'язаний із засміченням вантажів насінням карантинних бур'янів.

31 липня Росспоживнагляд також заборонив ввозити на територію Російської Федерації соки, вироблені в Україні. Причиною заборони відомство назвало недостовірність інформації на упаковці товарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram