ГоловнаСвіт

Захист Саакашвілі звернувся до апеляційного суду

Адвокати екс-президента вважають справу проти нього політичним замовленням

Захист Саакашвілі звернувся до апеляційного суду
Саакашвили

Захист екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі і двох колишніх міністрів - Зураба Адеїшвілі і Давида Кезерашвілі, яким умовно обрали попереднє ув'язнення у зв'язку зі звинуваченням у перевищенні службових повноважень, звернувся до Тбіліського апеляційного суду, повідомляє телекомпанія "Руставі-2" в понеділок, 4 серпня.

Тбіліський міський суд у ніч на 2 серпня задовольнив клопотання Головної прокуратури і заочно обрав попереднє затримання як запобіжний захід щодо Саакашвілі і колишніх міністрів юстиції та оборони Адеїшвілі і Кезерашвілі, повідомляє агентство "Новости-Грузия".

Слідство триває у кримінальній справі про розгін акції опозиції 7 листопада 2007 року, розгром телекомпанії "Імеді" та вилучення власності у засновника телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі. У справі також проходять екс-прем'єр і екс-міністр внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава, які перебувають у в'язниці.

"Суд не врахував наданих нами аргументів. Зокрема, перший - це те, що постанову про звинувачення винесено без доказів: прокуратура спочатку висунула звинувачення, а потім почала допитувати Бурджанадзе (екс-спікер парламенту) і збирати докази. Конкретна цільова група - Михайло Саакашвілі і його найближче оточення, а інше їх не цікавить. Це означає, що залучення цих осіб до кримінальної відповідальності - політичне замовлення", - заявив адвокат Отар Кахідзе.

Раніше в прокуратурі спростували твердження про те, що колишній голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе є єдиним свідком у справі. За інформацією слідства, постанову про звинувачення засновано на "необхідній сукупності беззаперечних доказів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram