ГоловнаСвіт

Ізраїль знову оголосив перемир'я в секторі Гази

Ізраїльська армія готова реагувати на порушення режиму припинення вогню палестинцями

Ізраїль знову оголосив перемир'я в секторі Гази

Ізраїль укотре оголосив гуманітарне перемир'я в секторі Гази. Воно триватиме з 10:00 до 17:00 за місцевим часом (збігається з київським), повідомляє euronews.

Перемир'я не поширюється на місто Рафах на кордоні з Єгиптом, де ізраїльські військові продовжують ліквідацію терористичної інфраструктури. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), утім, попередила, що завдасть ударів, якщо палестинці порушать перемир'я.

Командування також відповіло ООН, яка звинуватила Ізраїль у навмисних ударах по об'єктах під протекторатом цієї організації.

"Ми не цілимося по інфраструктурі ООН. Наприклад, цього ранку ми вистежили групу терористів на мотоциклі. Як мінімум двох осіб. На великій швидкості вони рухалися поруч зі школою ООН. Ми завдали по них удару і тепер з'ясовуємо наслідки", - заявив Пітер Лернер, офіційний представник ЦАХАЛ.

У школі ООН у Рафаху ховалися тисячі палестинців, котрі втікають від бойових дій. Унаслідок авіаудару 3 серпня загинули щонайменше 10 мирних жителів, ще 35 отримали поранення. Серед жертв також щонайменше один співробітник ООН.

Ізраїль із 7 липня проводить військову операцію в секторі Газу проти тамтешнього владного ісламістського руху ХАМАС і союзних йому угруповань палестинських бойовиків. У ніч проти 18 липня Ізраїль почав наземну фазу операції - в анклав увійшли ізраїльська піхота і бронетехніка. За час бойових дій загинули близько 1700 палестинців, Ізраїль утратив убитими 67 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram