ГоловнаСвіт

Триденне перемир'я у секторі Гази порушено

Раніше і ХАМАС, і Ізраїль заявили про готовність дотримуватися припинення вогню

Триденне перемир'я у секторі Гази порушено
Фото: www.ria.ru

Триденне перемир'я у секторі Гази, яке набуло чинності о 8:00 за Києвом 1 серпня, порушено.

Як повідомляє Associated Press, фактично відразу після формального припинення боїв, відбулися сутички у місті Рафах, розташованому на півдні палестинського анклаву.

Окрім того, очевидці повідомляють про мінометний обстріл КПП Керем-Шалом з боку Палестини.

Прем'єр-міністр Ізраїлю звинуватив у порушенні перемир'я радикальне палестинське угруповання ХАМАС, під контролем якого знаходиться сектор Гази, повідомляє агентство AFP.

"Терористичні організації у секторі Гази знову здійснили кричуще порушення перемир'я, яке вони самі уклали за посередництва генерального секретаря ООН (Пан Гі Муна - ред.) та держсекретаря США (Джона Керрі - ред.)", - йдеться у заяві Нетаньяху. Однак у ньому не вказуються конкретні факти того, яким чином перемир'я було порушено.

Домовленість про триденне перемир'я була досягнута в ніч проти 1 серпня. Вона набула чинності о 8:00 за Києвом. При цьому і ХАМАС, і Ізраїль заявили про готовність припинити бойові дії на 72 години.

Ізраїль проводить операцію "Незламна скеля" у секторі Гази з 7 липня. Жертвами бойових дій стали більше 1450 палестинців, Ізраїль втратив убитими близько 60 осіб. За час проведення операції короткострокове перемир'я оголошувалося щонайменше чотири рази, проте сторони кожного разу порушували його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram