ГоловнаСвіт

Навального можуть відправити в СІЗО

ФСВП попросила суд змінити запобіжний захід опозиціонерові

Навального можуть відправити в СІЗО
Навальный
Фото: EPA/UPG

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії просить суд змінити запобіжний захід опозиціонерові Олексію Навальному, якому пред'явлено звинувачення в так званій справі "Ів Роше", повідомляє 1 серпня ИТАР-ТАСС з посиланням на адвоката політика Ольгу Михайлову.

Відомство вимагає змінити Навальному запобіжний захід із домашнього арешту на утримання в СІЗО через його активне спілкування з пресою.

Прохання про арешт політика представник прокуратури виклав у Замоскворецькому суді Москви, де в п'ятницю проходить повторне попереднє слухання у справі братів Навальних, обвинувачених у розкраданні в косметичної компанії "Ів Роше" більш ніж 26 млн рублів. В обґрунтуванні своєї позиції прокурор вказав, що Навальний коментує у ЗМІ подробиці цієї кримінальної справи. Наразі політик перебуває під домашнім арештом.

Брати Олексій і Олег Навальний звинувачені в шахрайстві та легалізації грошових коштів компанії "Ів Роше". Слідство вважає, що вони змусили компанію укласти невигідний контракт на перевезення, через що фірма втратила 26 млн рублів. Ці кошти, стверджують у матеріалах справи, згодом легалізували, переказавши їх на підконтрольне Навальним і їхнім родичам підприємство ТОВ "Кобяківська фабрика лозоплетіння".

2013 року опозиціонера умовно засудили у кримінальній справі про розкрадання майна держпідприємства "Кіровліс". Спочатку суд засудив його до п'яти років позбавлення волі. Але в жовтні того самого року Кіровський обласний суд замінив реальний термін на умовний.

Опозиціонер відкидає всі звинувачення, вважаючи кримінальне переслідування політично вмотивованим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram