ГоловнаСвіт

G7 заборонить Світовому банку фінансувати Росію

Зараз СБ розглядає 9 російських проектів на загальну суму в $1,34 млрд

G7 заборонить Світовому банку фінансувати Росію
Фото: ppblog.ru

Країни G7 виступлять проти фінансування нових російських проектів Світовим банком (СБ).

Про це повідомляє в п'ятницю, 1 серпня, Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

Рішення про це ухвалили заступники міністрів фінансів країн-членів "сімки" під час минулотижневої телефонної конференції. Зараз СБ розглядає питання про організацію дев'яти проектів у РФ на загальну суму $1,34 млрд, зокрема в галузі дошкільної освіти та підвищення енергоефективності. Ще десять проектів перебувають у стадії реалізації.

Країни G7, як зазначає Bloomberg, мають понад 40% голосів у СБ і, таким чином, можуть заблокувати ухвалення рішень у раді директорів банку.

Раніше повідомляли, що США і Канада хочуть заблокувати виділення Росії кредитів Світового банку.

31 липня Рада Євросоюзу ухвалила законодавчу постанову про введення секторальних санкцій проти Росії. ЄС обмежив експорт обладнання для нафтової промисловості, заборонив російським банкам, які контролюються державою, продавати акції або облігації в Європі. Також заборонено укладати нові контракти на постачання зброї, машинного обладнання, електроніки й інших товарів подвійного призначення.

Раніше США ввели секторальні санкції проти компаній "Новатэк", "Роснефть", банків ВТБ, "Газпромбанк", "Внешэкономбанк", "Россельхозбанк". Активів цих компаній не заморозять, але американським компаніям і громадянам відтепер заборонено інвестувати в нові акції й облігації цих структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram