ГоловнаСвіт

З 1 серпня ФСБ отримає доступ до всіх даних користувачів інтернет-сайтів РФ

Тепер спецслужби зможуть переглядати потрібну їм інформацію без звернення до суду

З 1 серпня ФСБ отримає доступ до всіх даних користувачів інтернет-сайтів РФ

З 1 серпня в Росії набуває чинності новий закон, що дає право Федеральній службі безпеки отримувати всі особисті дані користувачів, які зареєстровані на російських інтернет-ресурсах.

Про це пише "Радіо Свобода".

Згідно з новим законом, ФСБ без перешкод зможе збирати і використовувати дані громадян України, які користуються російськими соціальними мережами та електронними скриньками.

Також ця вимога стосується і російських блогерів, які мають більш ніж три тисячі передплатників.

Новації, на думку російської сторони, мають поліпшити безпеку в країні. Однак норми закону чітко не прописані, роз'яснення слід шукати в підзаконних актах.

Українці щодня користуються російськими соціальними мережами, вказують там свої мобільні телефони, інформацію про рідних, пересилають електронною поштою російських пошукових систем фотокопії різних документів, зокрема і з позначкою "секретно". Якщо раніше ФСБ мало можливість переглядати інформацію інтернет-користувачів лише після попереднього звернення до суду, то тепер російські спецслужби безпосередньо зможуть переглядати потрібну їм інформацію, зокрема ту, яка стосується іноземців.

У Службі безпеки України просять усіх громадян, яким небайдужа безпека особистої інформації, утриматися від використання інтернет-ресурсів у російській доменній зоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram