ГоловнаСвіт

Путін може бути небезпечним для Росії, - Обама

США готові рішуче реагувати на загрозу з боку РФ

Путін може бути небезпечним для Росії, - Обама
архив
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в інтерв'ю журналу The Economist порівняв Росію із "дволиким Янусом" і заявив, що президент РФ Володимир Путін небезпечний для своєї країни.

Про "перезавантаження" у відносинах із Росією, оголошене 2009 року, Обама заявив, що не "розчарований". "У нас були дуже продуктивні взаємини з президентом (Дмитром) Медведєвим. Ми зробили багато того, що потрібно було зробити", - заявив американський лідер, зауваживши, що "Росія - як дволикий Янус - дивиться одночасно і на Захід, і на Схід".

Обама також визнав, що в короткостроковій перспективі Володимир Путін може бути популярним на батьківщині і "спричиняти серйозне занепокоєння за кордоном". Проте, зазначив голова Білого дому, Путін "є фактором сильного напруження", який "у довгостроковій перспективі може бути небезпечним для Росії".

Президент США також торкнувся і поточної ситуації в Росії. За його словами, Росія становить загрозу на регіональному рівні, і США доведеться "реагувати на це рішуче". "Ми повинні переконатися, що ця ситуація не спричинить ескалації напруження й у зовнішній політиці не зайде мова про ядерну зброю", - заявив Обама.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram