ГоловнаСвіт

МЗС РФ звинуватило ЄС у скасуванні обмежень на постачання Києву зброї

Москва звинувачує ЄС у замовчуванні "незаперечних" фактів обстрілу з України російської території

МЗС РФ звинуватило ЄС у скасуванні обмежень на постачання Києву зброї

МЗС РФ звинуватило країни Євросоюзу у скасуванні обмежень на постачання Києву спорядження, яке "може використовуватися для внутрішніх репресій".

Про це йдеться в повідомленні МЗС Росії від 2 серпня.

"На недавньому засіданні Євроради в Брюсселі лідери країн-членів ЄС "по-тихому" домовилися про скасування обмежень на експорт в Україну спорядження, яке може використовуватися для внутрішніх репресій. Дозволено також експорт військових технологій та обладнання", - йдеться в повідомленні. "У ЄС визнали за необхідне відновити видачу ліцензій на експорт спецспорядження та військового обладнання в повному обсязі. Зрозуміло, чому ЄС старанно замовчує незаперечні факти обстрілу з території України російської території: перспектива відчути власну причетність до таких акцій створює, напевно, якийсь дискомфорт в Брюсселі", - йдеться в документі.

"Рішення про обмеження постачання озброєнь і спецобладнання в Україні потрібно було вводити після початку так званої "антитерористичної операції" на Донбасі і в Луганській області. Але й зараз відновити відповідну заборону не пізно", - вважають у російському МЗС.

Нагадаємо, 17 липня керівники держав і урядів Євросоюзу скасували заборону на продаж Україні зброї і спеціальних технічних засобів, які можуть бути використані для придушення заворушень. Такі обмеження було введено рішенням Ради ЄС під час розстрілів активістів на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram