ГоловнаСвіт

Священик благословив своїх парафіян бити хуліганів

Служитель наголосив, що "якщо сьогодні не відстояти храми, то завтра їх перероблять на супермаркети і автостоянки".

Священик благословив своїх парафіян бити хуліганів

Ігумен Сергій Рибко, настоятель кількох храмів у Москві, написав для парафіян інструкцію з протидії хуліганам.

В інструкції сказано: "Шановні парафіяни! У зв'язку з частими нападами на храми і оскверненням православних святинь прошу звертати увагу на підозрілих відвідувачів". Згідно з документом, парафіяни повинні запобігати різним неправомірним діям, "особливо ж спробам проникнути на амвон і у вівтар".

Далі Сергій пише: "Благословляю застосовувати фізичну силу. 'Якщо хтось при тобі безчестить Царя Ангелів, освяти свою руку, вдаривши по нечестивим вустам' (святитель Іоанн Златоуст). Ми не пацифісти і не толстовці". Він підкреслює, що "якщо сьогодні ми не відстоїмо наші храми, завтра їх перероблять на супермаркети і автостоянки".

Ця інструкція вивішена на вході в кожен храм, де настоятелем є Рибко (зокрема, храм Зіслання Святого Духа на Лазаревському цвинтарі). Також біля храмів організовано відеоспостереження і поставлені охоронці в козачому одязі. На запитання журналіста про ціну охорони Рибко відповів: "Безпека ні безкоштовною, ні дешевою не буває".

За даними відкритих джерел, Рибко став популярним завдяки своїм проповідям у рок-середовищі і серед учасників неформальних рухів. В юності він захоплювався ідеями хіпі і анархістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram