ГоловнаСвіт

Іспанія: уряд надав проект держбюджету-2013

Маріано Рахой стверджує, що більшість іспанців не підтримує акції протесту.

Іспанія: уряд надав проект держбюджету-2013
Мариано Рахой

Іспанський уряд в четвер, 27 вересня, надав проект держбюджету на 2013 рік, в якому враховані безпрецедентні антикризові заходи.

Тим часом, по всій Іспанії тривають масові акції протесту проти економічної політики уряду. Звичайні іспанці покладають відповідальність за кризу на банки і фінансистів, які сприяли її виникненню.

Проте прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, який напередодні приїхав на Генеральну асамблею ООН в Нью-Йорку, заявляє, що більшість населення країни не підтримує погляди протестувальників.

"Цих людей не видно, але вони є. Це переважна більшість з 47 мільйонів осіб, що живуть в Іспанії. Це та більшість іспанців, які працюють, якщо у них є робота, які роблять все від них залежне, щоб якомога швидше наблизитися до головної для всієї країни мети - до виходу з цієї економічної кризи", - заявив прем'єр.

Маніфестанти, які вже третій день страйкують біля будівлі конгресу в Мадриді, у вівторок спробували прорватися до будівлі парламенту через поліцейські кордони, проте були відтіснені співробітниками правоохоронних органів. Люди в розпачі від зростання безробіття, яке паралізувало чверть працездатного населення країни.

Зараз Іспанія намагається утримати бюджетний дефіцит на рівні 6,3% і уникнути грецького сценарію, проте через економічну кризу кожен четвертий житель країни є безробітним.

2013 року уряд планує провести пенсійні реформи, а вже з 1 вересня були підвищені податки на "розважальну галузь" з 8% до 21%. Через це власники кінотеатрів змушені значно скоротити штат. Тим часом, найсильніше за час кризи постраждали витрати на культуру, в тому числі на всесвітньо відомий музей Прадо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram