ГоловнаСвіт

Карзай запропонував парламенту кандидатури майбутніх міністрів

Правозахисники відкидають кандидатуру на пост глави розвідслужби Афганістану.

Карзай запропонував парламенту кандидатури майбутніх міністрів
Фото: EPA/UPG

Президент Афганістану Хамід Карзай висунув кандидатуру колишнього губернатора провінції Кандагар, міністра з питань прикордонних територій і племен Асадуллу Халіда на посаду глави розвідувальної служби Афганістану, проти чого виступили правозахисники, які звинувачують його в причетності до тортур.

Про це повідомляє АР.

31 серпня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) опублікувала звіт, в якому звинуватила претендента на пост голови Управління національної безпеки Афганістану в порушенні прав людини, корупції та наркоторгівлі. За даними HRW, при Халіді в Кандагарі існувала таємна в'язниця, в якій практикувалися тортури затриманих електрикою. HRW посилається на дані ООН і афганських правозахисних організацій. Проте Халід відкидає звинувачення, називаючи їх безпідставними.

2 вересня Карзай запропонував на розгляд парламенту чотири кандидатури: на пости міністра внутрішніх справ, міністра оборони, голови розвідувальної служби і міністра з питань прикордонних територій і племен. Однак рішення з кожної з кандидатур має ухвалити парламент більшістю голосів.

Нагадаємо, 4 серпня парламент Афганістану виніс вотум недовіри міністру оборони Абдулу Рахіму Вардаку і главі МВС Бісмуллу Мохаммаді за нездатність забезпечити безпеку в країні. Пізніше Карзай також відсторонив главу Управління національної безпеки Рахматуллу Набіля, пояснивши це тим, що Набіль обіймає свій пост вже більше ніж два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram