ГоловнаСвіт

Ліван висловив Сирії протест через триваючі обстріли

Сирійські повстанці направляють поранених у ліванські лікарні.

Ліван висловив Сирії протест через триваючі обстріли
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Лівану Наджіб Мікат доручив ліванському послу в Сирії Мішелю Хурі висловити Дамаску офіційний протест у зв'язку з триваючими обстрілами ліванської території сирійською артилерією.

Про це повідомляє The Daily Star.

За даними Бейрута, сирійська армія вже кілька днів обстрілює населені пункти на ліванській території, внаслідок чого кілька осіб отримали поранення. Так, минулими вихідними сирійці піддали інтенсивному артобстрілу низку населених пунктів на півночі Лівану.

Хурі також повинен повідомити сирійському уряду, що подібні дії "негативно вплинуть на заходи зі встановлення спокою і стабільності на кордоні двох країн, прийнятих ліванською армією".

За даними видання, під час повстання проти президента Сирії Башара Асада сирійські війська вже кілька разів вторгалися на територію Лівану, де проводили обшуки в будинках ліванців. Ба більше, раніше внаслідок артобстрілів із боку Сирії було вбито декількох людей. Між тим, сирійська армія виправдовує свої дії тим, що з ліванської території в Сирію скеровують озброєних бойовиків, а також зброю та боєприпаси. Крім того, бойовики сирійської опозиції направляють поранених у госпіталі на території Лівану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram