ГоловнаСвіт

У Туреччині армія завершила спецоперацію проти курдських бойовиків

Під час операції усунули більше ніж 20 повстанців.

У Туреччині армія завершила спецоперацію проти курдських бойовиків
архивнео фото
Фото: EPA/UPG

В результаті сутичок курдських бойовиків і військових у провінції Ширнак на південному заході Туреччини загинули 30 осіб, у тому числі дев'ять військових, повідомляє Reuters.

Повстанці з Робітничої партії Курдистану (РПК) вчинили напад на турецьких силовиків у чотирьох різних місцях увечері 2 вересня. Жертвами атаки стали дев'ять військових, ще 8 людей отримали поранення. Крім того, протягом трьох годин у районі сутичок, який межує з Сирією та Іраком, не було електрики.

Під час спецоперації турецьких військових були ліквідовані всі бойовики, причетні до вбивства п'ятьох солдатів турецької армії бойовиками два тижні тому.

РПК протягом 27 років вела кампанію проти турецької держави, домагаючись створення незалежної держави на території на південному заході Туреччини, що заселена курдами. За час проведення кампанії загинули близько 40 тисяч осіб, переважно курдів.

Туреччина і Сполучені Штати внесли РПК у список терористичних організацій. 2002 року РПК була включена також у список терористичних організацій ЄС, проте 3 квітня 2008 року Європейський суд скасував рішення про включення "курдської повстанської групи РПК і її політичного крила Конгра-гел в список терористичних організацій Європейського союзу".

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган звинуватив президента Сирії Башара аль-Асада в підтримці бійців РПК і попередив про військову інтервенцію в Сирію, якщо бойовики використовуватимуть сирійську територію для погроз Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram