ГоловнаСвіт

Асад звинуватив Туреччину в заворушеннях у Сирії

Протистояння прихильників сирійського президента і повстанців триває з березня 2011 року.

Асад звинуватив Туреччину в заворушеннях у Сирії
Турецкие войска на границе с Сирией
Фото: gazeta.ru

Президент Сирії Башар Асад 29 серпня звинуватив уряд Туреччини в сирійських заворушеннях.

Як заявив Башар Асад сирійському телеканалу Addounia, "Туреччина несе безпосередню відповідальність за кровопролиття в Сирії".

Раніше, 31 липня, турецький уряд заявляв про свою готовність захистити біженців із сирійського міста Алеппо. 2 серпня Туреччина повідомляла про те, що може ввести свої війська на територію, суміжну з Сирією, в двох випадках: якщо в Сирії почнеться масштабна гуманітарна катастрофа або якщо там отримають притулок бойовики Курдської робочої партії, а 20 серпня Туреччина закликала ООН створити на півночі Сирії буферну зону для сирійських біженців.

Туреччина також загрожувала застосувати силу проти бойовиків Курдської робочої партії, що облаштувалися в північній Сирії. 9 серпня турецька влада звинуватила уряд Сирії у підтримці курдських бойовиків, заявивши, що Сирія постачає їм зброю.

Крім того, в Туреччині діє центр допомоги сирійським повстанцям, організований за ініціативою Анкари, Вашингтона та деяких арабських країн.

Протистояння прихильників президента Сирії Башара Асада і повстанців триває з березня 2011 року. За цей час, за даними правозахисних організацій, загинули щонайменше 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram