ГоловнаСвіт

ЮНЕСКО перевірить, як у школах розповідають про Голокост

Експерти проаналізують навчальні плани в 195 країнах.

ЮНЕСКО перевірить, як у школах розповідають про Голокост
Фото: obozrevatel.com

ЮНЕСКО спільно з Міжнародним науково-дослідним інститутом з розробки навчальних посібників імені Георга Еккерта взялася за викладання Голокосту в різних країнах світу, повідомляє прес-служба міжнародної організації.

Дослідження, яке отримало назву "Міжнародний статус викладання Голокосту, глобальне картографування навчальних посібників і програм", вперше дозволить порівняти викладання Голокосту з погляду його відображення в підручниках і шкільних програмах різних країн. Зокрема, нове дослідження з'ясує, як у школах у всьому світі розглядають тему Голокосту і в яких країнах історію Голокосту викладають на уроках.

Як стало відомо, дослідження почнеться з аналізу навчальних планів у 195 країнах, аби вивчити, де і наскільки тема Голокосту є частиною офіційної програми. Результати подадуть у вигляді карти, яка показує, де Голокост дійсно є предметом вивчення.

Цей проект світового масштабу триватиме 18 місяців. Завдяки співпраці численних фахівців, дослідницьких центрів і підтримці міністерств освіти по всьому світу будуть отримані відомості про країни, в яких доступу до інформації про Голокост раніше не було або він був обмеженим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram