ГоловнаСвіт

Близько 10 тисяч сирійців застрягли на кордоні з Туреччиною

Турецькі чиновники пояснили затримку в наданні притулку сирійцям "питаннями безпеки".

Близько 10 тисяч сирійців застрягли на кордоні з Туреччиною
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Тисячі сирійських біженців застрягли на кордоні з Туреччиною тим часом, як турецька влада намагається впоратися зі зростанням потоку сирійців, який посилюється через бомбардування міста, що знаходиться неподалік.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на активістів опозиції.

За словами активістів опозиції, близько 10 тисяч сирійців вже тиждень перебувають на кордоні з турецькою провінцією Кіліс - основному маршруті з економічної столиці Сирії Алеппо в Туреччину.

У понеділок вранці сирійський винищувач бомбардував місто Азаза, яке знаходиться в трьох кілометрах від кордону, внаслідок чого ті, хто ще не залишив місто, стали збиратися в дорогу, розповіло джерело агентства. Азаза, яке контролюється повстанцями, часто піддається артобстрілу з прилеглої військової авіабази. За словами місцевих жителів, більше ніж половина з 70 тисяч мешканців міста вже втекли.

"Ми не припиняли приймати сирійців, але ми робимо це повільніше через питання безпеки ... Деякі люди потрапляють до Туреччини, потім виїжджають і знову повертаються", - заявив чиновник з Туреччини.

"Ми намагаємося надати допомогу тим, хто знаходиться на іншій стороні кордону. В суботу їх кількість становила сім-вісім тисяч", - заявив чиновник, який побажав залишитися анонімом.

Туреччина вже надала притулок понад 80 тисячам сирійців, які втекли від насильства в Сирії. Тим часом, агентство ООН у справах біженців заявило, що це число може зрости до 200 тисяч.

Анкара боїться потоку біженців, схожий на той, що утворився в результаті втечі тисяч іракських курдів в Туреччину після війни в Перській у затоці 1991 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram