ГоловнаСвіт

Російські опозиціонери розповіли про розкішне життя Путіна

Нємцов каже, що Янукович "пристойно виглядає" порівняно з президентом РФ.

Російські опозиціонери Борис Нємцов і Леонід Мартинюк презентували доповідь "Життя раба на галерах (палаци, яхти, автомобілі, літаки та інші аксесуари)" про розкішне життя президента Володимира Путіна.

Як повідомив на прес-конференції в Москві Нємцов, доповідь розповідає про кожен із 20 палаців, вілл, резиденцій Путіна.

"Для порівняння: у президента США - дві резиденції, так само у глави Німеччини, у глави Італії - три. Зазначимо, дев'ять палаців з'явилися під час правління Путіна. Таким чином, і так непристойна велика кількість резиденцій при Путіні практично подвоїлася", - говориться в доповіді.

Нємцов заявив, що Президент України Віктор Янукович "пристойно виглядає" порівняно з Путіним.

У доповіді також повідомляється, що в парк повітряних суден спеціального льотного загону "Росія", що обслуговує президента РФ, входять 43 літаки і 15 вертольотів. Причому на літаку Іл-96-300пУ, який є бортом №1, "тільки унітаз обійшовся майже в 75 тисяч доларів".

У розділі "Яхти" повідомляється, що в розпорядженні президента Путіна є міні-флотилія загальною вартістю близько 100 млн доларів. "Утримання чотирьох розкішних судів обходиться в сотні мільйонів рублів щорічно", - йдеться в документі.

Крім того, наголошується, що в парку управління Адміністрації президента РФ 700 автомобілів, у тому числі ті, якими користується глава держави і його супровід.

Також автори доповіді вказують, що "В.Путін має колекцію годинників загальною вартістю 22 млн рублів, що становить шість його річних зарплат".

"У В.Путіна є один із найдорожчих у світі годинників - A.Lange & Sohne Tourbograph. Вартість цього годинника приведена на спеціалізованих сайтах: в журналі "Мій годинник" (№1, 2006 р., с. 24) зазначено, що в Росії годинник буде пропонуватися за 390 тисяч євро", - йдеться в документі.

"Колекція з 6 годинників є його приватною власністю. Питання, як людина могла придбати цю колекцію, продекларувавши дохід 3,6 млн рублів, не даремне. Ми вважаємо, що або йому його подарували, цей годинник за 500 тисяч доларів, і він його ніде не декларував. Тоді це хабар. Або його доходи не відповідають тому, що він задекларував. Тоді це корупція", - заявив Нємцов.

За словами Нємцова, доповідь буде представлена в більш ніж 50 ніж містах Росії. Він також заявив, що жодна друкарня не погодилася опублікувати цю доповідь, тому її вироблено кустарним, самвидавським способом накладом 5 тисяч примірників.

Він заявив, що "така розкіш керівника бідної країни неприпустима".

"Путін вже давно плутає свою власність і державну. Для нього все це - його. Тут мова йде про розкіш і свавілля, в якій цей громадянин купається і, власне, через що він не хоче залишати Кремль", - заявив Нємцов.

За його словами, за допомогою доповіді в Росії  "зросте кількість людей, які вважають, що в керівництві країни знаходяться шахраї та злодії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram