ГоловнаСвіт

ПАР: 8% шахтарів повернулися до роботи на платиновій копальні

Компанія Lonmin повідомляє про "непідтверджені повідомлення" про насильство.

ПАР: 8% шахтарів повернулися до роботи на платиновій копальні
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У ПАР компанія Lonmin, виробник платини №3 у світі, заявила, що у вівторок тільки 8% шахтарів повернулися до роботи після нещодавніх заворушень.

Про це повідомляє Reuters.

Зараз Lonmin намагається відновити видобуток руди після двох тижнів заворушень на платиновій шахті Марікана, жертвами яких стали 44 людини.

Нагадаємо, страйк робітників почався 10 серпня, в ньому взяли участь близько трьох тисяч шахтарів. Вони вимагали триразового підвищення зарплат, розмір яких у середньому в Марікані становить близько $500. Непрямою причиною заворушень стало протистояння двох шахтарських профспілок - Національної профспілки шахтарів (NUM) та Асоціації шахтарів та будівельників (AMCU). Глава NUM Франс Бален звинувачував представників AMCU в тому, що ті переманюють робітників нездійсненними обіцянками про підвищення зарплати.

У заяві компанії говориться про "непідтверджені повідомлення" про насильство на шахті Кареа у вівторок вранці, однак офіційно не було зареєстровано жодних випадків насильства.

ПАР - найбільший у світі виробник платини. У зв'язку з падінням цін на платину в країні закрилося кілька шахт з видобутку дорогоцінного металу, що призвело до зростання занепокоєння серед робітників. Крім того, на тлі заворушень ціни на платину почали підвищуватися і за 16 серпня зросли на 3%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram