ГоловнаСвіт

П'ята авеню у Нью-Йорку знову стала найдорожчою торговельною вулицею у світі

Азіатські, південноамериканські й австралійські інвестори через кризу йдуть із Європи і вкладають кошти в торговельну нерухомість США.

П'ята авеню у Нью-Йорку знову стала найдорожчою торговельною вулицею у світі
Фото: wikidigger.ru

Найдорожчою торговельною вулицею світу вже одинадцятий рік поспіль залишається нью-йоркська П'ята авеню, де оренда одного квадратного метра на рік коштує понад 28 тисяч доларів.

Як повідомляє міжнародна консалтингова компанія Colliers International, на другому місці - Гонконг, де за оренду на Квінс-роуд Сентрал або на Кантон-роуд доведеться заплатити 19,7 тис. доларів.

Лондонська Олд-Бонд-стрит пропонує орендувати метр за 17,2 тисячі доларів.

У Парижі на Єлисейських полях охочі торгувати брендової одягом мусять заплатити 13,3 тисячі доларів.

У десятку найдорожчих торговельних вулиць входять також гонконгівська Козуей-Бей (11 тисяч доларів за кв. м на рік), Медісон-авеню в Нью-Йорку (10,6 тис. доларів). У Цюриху, щоб торгувати на Бангофштрассе, доведеться викласти 10,5 тис. доларів, а в Мілані на Віа Монтенаполеоне - 9 525 доларів.

Замикає десятку австралійський Сідней і його Пітт-стрит-мол із 9 310 доларами за квадратний метр на рік.

Азіатські, південноамериканські й австралійські інвестори через кризу йдуть із Європи і вкладають кошти в торговельну нерухомість США. За даними National Association of Realtors, обсяг іноземних інвестицій 2012 року зросте на 10% щодо минулого року.

Приваблює інвесторів і канадський ринок торговельних приміщень преміум-класу. У цій країні роздрібний товарообіг на душу населення менший, а обсяг продажів вищий, ніж у США. Тому американські ритейлери й орендодавці охоче переселяються в Канаду. Найдорожча торговельна вулиця Канади - Блур-стрит у Торонто. Приміщення здають в середньому за 3 336 доларів. На цій вулиці орендують бутики такі бренди, як Louis Vuitton, Dolce&Gabbana і Tiffany&Co. На другому місці - Альберні-стрит у Ванкувері (1 130 доларів).

Індія належить до числа країн з найбільшою кількістю торговельних точок. Великі об'єкти будують не тільки в Мумбаї та Делі, а й у периферійних містах. Вартість оренди торговельних приміщень у районі Хан-маркет у Делі за рік зросла до 2 792 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram