ГоловнаСвіт

РПЦ звинуватила Pussy Riot у тероризмі

Архімандрит Тихон порівняв учасниць панк-гурту із шахідками.

РПЦ звинуватила Pussy Riot у тероризмі
Фото: EPA/UPG

Секретар Патріаршої ради РПЦ з культури архімандрит Тихон (Шевкунов) назвав антиклерикальні акції останніх місяців "оксамитовим тероризмом".

"По суті, Марія Альохіна, Катерина Самуцевич і Надія Толоконникова (учасниці Pussy Riot - Ред.) - шахідки, яких ретельно підготували й використовували люди, які стоять за ними. І гірко визнавати, що "оксамитовий тероризм" за допомогою внутрішніх і зовнішніх опікунів має в нашій країні і успіх, і послідовників", - заявив священик.

На думку священика, "оксамитовий", як і будь-який інший, тероризм спрямований на руйнування фундаментів, підвалин суспільства і держави - історичних, духовних, моральних - шляхом диверсій, шантажу і нагнітання страху.

Нагадаємо, активістки з панк-гурту Pussy Riot улаштували скандальну акцію в храмі Христа Спасителя в Москві, яку  суд розцінив як "хуліганство з мотивів релігійної ненависті".

Учасниць Pussy Riot засудили до 2 років позбавлення волі в колонії.

Процес отримав розголос і в Росії, і за кордоном. Багато хто розцінив його як політичне переслідування і свідчення злиття держави із церквою. На захист Pussy Riot відбуваються численні акції по всьому світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram