ГоловнаСвіт

Убивці Джона Леннона всьоме відмовили в достроковому звільненні

Раніше комісія вже шість разів відхиляла прохання Чепмена.

Убивці Джона Леннона всьоме відмовили в достроковому звільненні

Убивці Джона Леннона Маркові Девіду Чепмену, засудженому до довічного ув'язнення, всьоме відмовили в достроковому звільненні.

У заяві комісії з УДЗ штату Нью-Йорк сказано, що, незважаючи на те, що в ув'язненні Чепмен продемонстрував зрушення на краще, звільнити його неможливо. На думку членів комісії, звільнення Чепмена означало б "зниження значущості трагічної втрати", причиною якої він став. Злочин Чепмена комісія назвала "огидним, безпідставним, жорстоким, холодним і розважливим".

Раніше комісія вже шість разів відхиляла прохання Чепмена. Він отримав право подавати такі клопотання що два роки після 20 років ув'язнення. Прохання Чепмена щоразу супроводжувалися зустрічними листами вдови Леннона Йоко Оно, яка вимагала залишити злочинця у в'язниці.

Чепмен застрелив одного із засновників гурту The Beatles Джона Леннона 8 грудня 1980 року біля його помешкання в Нью-Йорку. Убивство сталося, коли Леннон разом з дружиною повертався зі студії звукозапису. Раніше того самого дня Леннон дав Чепменові автограф, підписавши свою останню прижиттєву платівку Double Fantasy.

Суд визнав Чепмена осудним, хоча він, 25-річний молодик, був схильний до психічних відхилень. Про це свідчило, наприклад, те, що, зробивши п'ять пострілів у Леннона, вбивця залишився чекати на поліцію з книгою "Над прірвою у житі" в руках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram