ГоловнаТехнології

Bosch домоглася прориву в розробці технологій для дизельних двигунів

Викиди оксидів азоту знижено до 13 мг на кілометр шляху.

Bosch домоглася прориву в розробці технологій для дизельних двигунів
Фото: twitter.com/BoschGlobal

Німецька компанія Bosch повідомила в середу, що домоглася прориву в галузі технологій для дизельних двигунів. Нові розробки компанії дозволяють знизити викиди оксидів азоту до однієї десятої від законодавчо дозволеного значення.

Нова технологія, яка використовує штучний інтелект, покладе край дебатам про "смерть дизелю", відзначають у компанії.

"У середньому викиди оксидів азоту на досвідчених моделях автомобілів, оснащених цією технологією, вже сьогодні не перевищують 13 мг оксидів азоту на кілометр шляху, що значно нижче від значення у 120 мг, що буде максимально дозволеним після 2020 року", - йдеться в прес-релізі Bosch.

"Це майбутнє дизельних технологій, - зазначив голова правління Bosch Фолькмар Деннер. - У недалекому майбутньому викиди не будуть проблемою для цього сектору. Дизельні двигуни надалі будуть інтегровані в рішення для мобільності".

Дизельні технології перебувають під пильною увагою регуляторів із кінця 2015 року, коли німецький автовиробник Volkswagen зізнався в умисному заниженні даних про шкідливі викиди дизельних двигунів за допомогою спеціального програмного забезпечення.

На частку автомобілів з дизельними двигунами минулого року припало 45% усіх проданих у Європі машин. Проте їх реалізація стійко знижується на тлі різних заборон для таких автомобілів, що вводяться владою деяких європейських міст з метою захисту людей від токсичних викидів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram