>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Невдала гра Довбика, гол Циганкова та сейви Луніна: українці у 26-му турі іспанської Ла Ліги

«Барселона» оформила розгром; трагедія у Валенсії; «Реал» заледве переміг — огляд найцікавіших матчів 26-го туру іспанської Ла Ліги.

22 лютого у Валенсії згорів 14-поверховий будинок: загинули 10 людей і постраждали ще 15. У регіоні оголосили триденну жалобу. Усі матчі 26-го туру іспанської Ла Ліги розпочиналися з хвилини мовчання, а поєдинок між «Гранадою» та «Валенсією», у складі якої виступає Роман Яремчук (17 матчів, 2 голи) взагалі перенесли. 

У суботу свою зустріч провела «Барселона». На «Естадіо Олімпіко» каталонці приймали «Хетафе». Гості намагалися пресингувати і створювати моменти, через що господарі мусили грати в довгі передачі. 

Рахунок відкрив Рафінья. На 20-й хвилині нападник переграв Сорію з паса Кунде та вразив ворота — 1:0.

Фото: https://twitter.com/FCBarcelona

Після перерви «Хетафе» створив небезпечний момент поруч з воротами «Барселони», Мілья пробивав з-за меж штрафного, але тер Штеген перевів м'яч на кутовий. «Барселона» відповіла на це результативним ударом у ворота. Португальський нападник Жоау Фелікс з передачі Крістенсена забив другий гол у матчі та свій п'ятий у сезоні — 2:0.

Згодом також спробував відзначитися Левандовський, але арбітр скасував узяття воріт через офсайд. 

На 61-й хвилині Френкі Де Йонг забив третій гол — 3:0. На 90+1 хвилині Фермін Лопес поставив крапку в матчі — 4:0. 

Команда Хаві після нічиєї в Неаполі увірвалась у чемпіонат з приголомшливим рахунком на табло.

У наступному турі 3 березня вона на виїзді зіграє проти «Атлетіка Більбао»

Також у суботу зіграли «Альмерія» й «Атлетіко Мадрид».

Цей сезон видався дуже складним для «Альмерії» — команда посідає останню позицію в Ла Лізі з вісьмома очками. На стадіоні «Лос Хуегос дель Медітерранео» аутсайдер приймав мадридський «Атлетіко», який заледве оговтався після виїзної поразки 1:0 від міланського «Інтера» в 1/8 Ліги чемпіонів УЄФА.

Крім невдалого матчу, «матрацники» також мають повний лазарет травмованих. До Томаса Лемара після поєдинку з «Інтером» приєдналися Хіменес (вибув на кілька тижнів через розрив міофасції) й Антуан Грізманн (через розтягнення). 

«Атлетіко» відзначився доволі швидко. На другій хвилині Рейнілду Мандава чудово пройшов по флангу, де обіграв двох суперників й оформив передачу в центр поля, там Корреа обіграв Машиміано — 0:1. На 27-й хвилині Лука Ромеро зрівняв рахунок потужним ударом лівою ногою у ворота Облака — 1:1. Після перерви команда Сімеоне знову вийшла вперед, на 57-й хвилині Родріго де Пауль отримав довгий пас від Науеля, протягнув м'яч до штрафного майданчика і пробив у правий кут воріт суперника — 1:2.

А вже на 64-й «Альмерія» знову відповіла на гол «Атлетіко»: дублем відзначився Ромеро — 2:2. У доданий час не скористався моментом Альваро Мората: опинившись майже віч-на-віч з воротарем, нападник пробив вище від воріт. Тож мадридці повертаються додому з одним очком. 

Увечері в неділю, 25 лютого, «Реал Мадрид» приймав «Севілью». До складу «вершкових» повернувся центральний захисник Рюдігер, однак список вибулих усе ще довгий (травми: Куртуа, Мілітао, Алаба, Беллінгем, Хоселу; дискваліфікації: Камавінга, Карвахаль).

Першу нагоду в матчі змарнувала «Севілья»: уже на восьмій хвилині нападник Ен-Несірі не влучив по воротах з 10 метрів. «Реал» одразу ж відповів атакою — Васкес забив, але м'яч скасували після перегляду VAR. На повторі було видно, що Начо сфолив за кілька секунд до гола. У цьому ж епізоді жовту картку отримали наставник Карло Анчелотті й півзахисник Тоні Крос через зайві емоції до арбітра.

У середині другого тайму головний суддя матчу травмувався. Він поскаржився дискомфорт у ділянці камбалоподібного м'яза й не зміг працювати далі, на 61-й його замінив резервний арбітр Карлос Фернандес. 

За 15 хвилин до кінця основного часу італійський тренер випустив Модрича, який миттю отримав капітанську пов'язку й на 81-й хвилині пробив з-за меж штрафного майданчика під саму штангу — 1:0. 

Український голкіпер Андрій Лунін вийшов на поле у стартовому складі. У другому таймі він відзначився чудовим сейвом: на 52-й хвилині Ісаак Ромеро завдав удару, але Лунін вдало відбив.

У понеділок підсумковий матч туру провела «Жирона». На «Естаді Монтіліві» каталонці приймали мадридський «Райо Вальєкано». Після серії поразок перемога була вкрай важливою для команди Мічела. 

Українці Віктор Циганков й Артем Довбик з'явилися на полі зі старту поєдинку.

Перший тайм минув безрезультатно. «Жирона» намагалася створювати моменти, однак суперник не давав простору у власному штрафному майданчику. 

Періодично команда Іньїго Переса виходила в контратаки, але загалом гра була рівною.

Після перерви «Жирона» рушила в активну атаку. Своїм моментом не зміг скористатися Довбик. Порту оформив розмірений навіс на Артема, який у центрі штрафного не приборкав м’яч. 

Однак після невдачі одного українця іншому таки вдалося вразити ворота «Райо Вальєкано». На 52-й хвилині з передачі Мігеля Гутьєрреса Циганков у дотик пробив у дальній кут воріт — 1:0. Це шостий гол Віктора цього сезону.

Фото: https://twitter.com/LaLiga

Пізніше Довбик мав ще один чудовий шанс, але не впорався із завданням. Пас назад від Циганкова — і майже під самими воротами він пробив над поперечиною.

Під кінець основного часу нерви гравців «Райо» здали. На 75-й хвилині перше попередження через удар ногою на Коуто отримав лівий захисник Пеп Чаваррія, уже за хвилину він сфолив удруге на Мігелі Гутьєрресі. Друга жовта хвилину — пряме видалення від арбітра. «Райо Вальєкано» залишився в меншості, чим і скористався Савіо. У доданий час на 90+1 хвилині півзахисник отримав м'яч на правому фланзі, пройшов усередину й пробив низом під ближню стійку — 2:0.

І на завершення, на 90+5 хвилині, Савіо створив гол сам, оформивши дубль — 3:0. Тепер на рахунку бразильця сім голів і сім асистів.

Команда Мітчела здобула три очки й піднялася на другу сходинку турнірної таблиці, випередивши «Барсу» на два пункти. А от відставання від лідера, мадридського «Реала» досі залишається великим — шість очок.

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram