>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

​Індзагі переграв Сімеоне, ПСВ дав відсіч «Боруссії»

20 лютого в рамках 1/8 зустрілися дві пари: «Інтер» — «Атлетіко Мадрид» і ПСВ — «Боруссія Дортмунд».

Мінімальна перевага «Інтера»

Фото: https://twitter.com/Atleti

На стадіоні «Сан-Сіро» «Інтер» приймав «Атлетіко». Міланська команда вийшла на матч Ліги чемпіонів після перемоги над «Салернітаною» з рахунком 4:0. Команда Індзагі очолює Серію А з 63 очками, випереджаючи «Ювентус» на 9 пунктів. 

Мадридський «Атлетіко» прибув на матч ЛЧ також на хвилі перемоги над «Лас-Пальмасом» з рахунком 5:0. Наразі «матрацники» посідають четверте місце в Ла Лізі з 51 очком, відстаючи від «Барселони» на три пункти.

Дієго Сімеоне не взяв зі собою Лемара й Аспілікуету.

Команда Індзагі зіграла без травмованих Асербі й Куадрадо.

З перших хвилин поєдинку було багато інтенсивності в позиційних атаках і контрвипадах обох команд. Ближче до середини першого тайму володіння м'ячем в «Інтера» було вищим. Він частіше виходив у наступ, пробивав, але «Атлетіко» дуже добре закривався в обороні й не давав італійцям вільного простору. Гра в першому таймі виявилася рівною. Обидві команди показали себе чудово в обороні. 

Фото: https://twitter.com/Inter

На 38-й хвилині після подачі Барелли нападник «нерадзуррі» Лаутаро пробив головою, але голкіпер мадридців врятував їх від гола.

Чергова атака «Інтера», яка завершилася другим і останнім за перший тайм ударом у площину воріт  від господарів, сталася на 43-й хвилині. З паса Баррели Турам пробив, проте голкіпер урятував ситуацію.

Найяскравіший шанс у матчі підопічні Індзагі створили ближче до перерви. Після помилки Де Поля Ермосо віддав передачу на Лаутаро, який невдало пробив зі штрафного майданчика. 

Дуже напружений, тактичний перший тайм з невеликою кількістю гольових моментів залишив на лаві травмованого Тюрама. Замість нього на поле вийшов Арнаутович. Другий тайм «Інтер» розпочав з більшою ігровою перевагою.

На 49-й хвилині «нерадзуррі» розігнали швидку атаку: Дімарко промчав лівим флангом і віддав ідеальну передачу в штрафний на Арнаутовича. Однак забити австрійцеві не вдалося.

Не менш важливим шансом він не скористався згодом. У позиційній атаці італійці зуміли розкрити центр оборони «Атлетіко». Аргентинець Лаутаро після перепасовки з Арнаутовичем віддав назад, але Марко не влучив, коли лишився просто перед воротами.

Ще один невдалий момент на замиканні — після кросу Думфріса бідолаха Арнаутович запізнився на лічені секунди до воротарської зони. Здавалося, австрійському гравцеві можна вручати нагороду невдахи туру, однак на 79-й хвилині все змінилося. 

Помилка Рейнільдо й Де Пауля допомогла «Інтеру» вийти в контратаку. Пробивного удару по воротах завдав Мартінес, Облак відбив м'яч, на дограванні опинився Марко, рикошет від захисника «Атлетіко» допоміг австрійцеві відкрити рахунок — 1:0.

Фото: https://twitter.com/Inter

У підсумку мінімальна, проте заслужена перемога «Інтера». Команда Сімеоне жодного разу не пробила у площину воріт, значно поступилася й у кількості завданих ударів — 19:7 на користь «нерадзуррі» (у площину воріт — 5:0).

Дієго Сімеоне так оцінив матч: «Ми змагалися досить добре. Були близькі до того, щоб трохи заблокувати дуже хорошу атаку, яку генерує така команда, як «Інтер». Зрештою, вони скористалися багатьма ситуаціями, коли ми втрачали м'ячі, щоб провести контратаки, і створили хороші моменти для взяття воріт. Це дивовижна річ у футболі: ви можете підготувати те, що хочете підготувати, але, врешті-решт, це люди, вони є індивідуальними гравцями. Трапляються як хороші речі, так і погані, і сьогодні “Інтер” скористався помилкою Родріго де Пауля та Рея Рейнільдо».

Сімоне Індзагі прокоментував поєдинок так: «Наш виступ був дуже хорошим, тому що нам протистояла фізична і технічна команда. Було зовсім непросто. Тепер на нас чекає ще одна важка гра в Мадриді. Є жаль, тому що ми заслуговували на щось більше, але це футбол. У Мадриді буде складно за повного стадіону, готового тиснути на «Атлетіко», але ми підготуємося до другого тайму якнайкраще після того, як виграли перший сьогодні».

За прогнозами фахівців Favbet, шанси команд у матчі-відповіді є приблизно рівними

Бойова нічия в Ейндховені

Фото: https://twitter.com/PSV

Паралельно ПСВ приймав «Боруссію» з Дортмунда. Цього сезону нідерландці не знають, що таке програвати вдома – ні в Ередивізі, ні в Лізі чемпіонів. Команда Боша вже показала, що готова до виклику — провела хороші ігри проти таких сильних опонентів, як «Севілья» та «Арсенал». А допомагає їм у цьому Люк де Йонг. У свої 33 роки він провідний гравець ПСВ, завдяки йому клуб лідирує в Ередивізі: досі не знає поразок, випереджаючи найближчого суперника на десять очок.

«Дортмунд» Едіна Терзіча зосереджений на боротьбі за вихід у ЛЧ наступного сезону. У Бундеслізі він іде четвертим, відстає від «Штутгарта» на п'ять очок. Утім підопічні Терзіча ще ні разу не поступилися у 2024 році, тож становили небезпеку на суперника.

Після блискучої перемоги в групі смерті F (випередивши ПСЖ, «Мілан» і «Ньюкасл»), німецька команда прагне виправдати прогнози та вийти до чвертьфіналу.

Перед поєдинком «Боруссію» спіткала халепа: на передматчевій розминці травми зазнав головний голкіпер Грегор Кобель. У воротах його замінив віковий Александер Маєр-Шаде. 

Перші 15 хвилин «Боруссію» було майже не помітно. «Червоно-білі» теж не відрізнялися особливими моментами, усі атаки зупиняли потужний дортмундський захисник Матс Хуммельс і його партнери. На 15-й хвилині чудовий момент мали гравці «Дортмунда», коли Доніелл Мален змусив воротаря ПСВ Вальтера Бенітеса відбити м'яч після стрімкого прориву із середини поля. Згодом шанс здобула нідерландська команда, проте Малік Тілльман пробив повз ворота.

На 24-й хвилині гості відкрили рахунок. Колишній форвард ПСВ Доніелл Мален на прискоренні пройшов двох захисників, а потім завдав удару впритул зі стійкою, м'яч завдяки рикошету влетів у ближню дев'ятку. Шануючи колишній клуб, гола він не святкував.

Після того як Манел вивів команду вперед, «Боруссія» осіла в обороні й не давала супернику створювати швидкі розіграші на власній половині поля. 

Фото: https://twitter.com/BVB

Бакайоко й Ісмаель Сайбарі намагалися створювати моменти перед перервою, однак не можна сказати, що ці шанси були стовідсотковими. 

Після першого тайму ПСВ мав перевагу за кількістю ударів (7:5), але поступався за влучаннями у площину воріт (1:3). 

Лідери Ередивізі зберегли свій запал на другий тайм. На 56-й хвилині був дуже спірний фол на користь ПСВ. Хуммельс зіграв у м'яч у власному штрафному. Здавалося, що порушення не було, але арбітр вирішив по-іншому. Він без вагань вказав на 11-метрову позначку, чим обурив досвідченого німецького захисника «Боруссії». Хуммельс довго сперечався — марно. Відеоасистенти не побачили в рішенні очевидної помилки. 

Тож Де Йонг підійшов до м'яча й упевнено реалізував пенальті. Нідерландський футболіст пробив низом просто поза зоною досяжності Маєра — 1:1. 

Фото: https://twitter.com/PSV

Пенальті де Йонга довів його рахунок у цьому сезоні до 28 голів у всіх турнірах — це найбільше для гравця ПСВ з того часу, як сам де Йонг забив 32 голи в сезоні 2018/2019.

Також нападник ПСВ забив свій дев'ятий гол у Лізі чемпіонів УЄФА за клуб, випередивши Рууда ван Ністелроя (8), і став найкращим бомбардиром команди у єврокубковому змаганні.

Гол розбудив дортмундців, вони включилися у гру і кілька разів були близькі до другого м'яча. 

ПСВ теж добре відповідав на атаки суперника, але ближче до завершення поєдинку обидві команди змирилися з нічийним рахунком.

Петер Бош після матчу прокоментував: «Усе ще можливо. Ми вже показали в цьому сезоні, що можемо досягати результатів на виїзді. Особливо, коли ви бачите, як ми взяли гру під свій контроль цього вечора, коли володіли м'ячем. Ми зберігали спокій під тиском, не вдавалися до довгих передач — грали так, як нам хотілося».

Едін Терзіч оцінив гру суперника: «Результат такий, що все ще в наших руках. Зрозуміло, що потрібно виграти домашню гру. У першому таймі ми були хороші й часто могли добре перевести м'яч. У другому таймі грали не так гарно, ПСВ був очевидно кращим. Не просто так він лідер Ередивізі. Але в нас усе ще є хороші шанси вийти до наступного раунду».

Матч-відповідь відбудеться 13 березня. За прогнозами фахівців Favbet, фаворитом є саме «Боруссія»

Сніжана Журбенко, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram