>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Усик – про удар нижче пояса від Дюбуа

Олександр заявив, що зміг би продовжити бій, якби рефері почав відраховувати нокдаун.

Усик – про удар нижче пояса від Дюбуа
Фото: EPA/UPG

У ніч на 27 серпня у польському Вроцлаві пройшов вечір боксу, головною подією якого став поєдинок між чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBA, WBO та IBO Олександом Усиком (21-0, 14 KO) і вже ексчемпіоном WBA (Regular) Даніелєм Дюбуа(20-2, 18 KO).

Бій завершився перемогою Усика технічним нокаутом у дев'ятому раунді.

Але після закінчення поєдинку виник дискус щодо епізоду, що стався чотирма раундами раніше.

Британець завдав щільного удару в район поясу суперника, після якого українець опинився на канвасі.

Фото: скриншот
Фото: скриншот

Сам Олександр заявив, що зміг би продовжити бій, якби рефері почав відраховувати нокдаун. За його словами, він би піднявся і зумів би відстояти, адже британець би на нього одразу б накинувся.

"Якщо ти хочеш відчути цей удар, я мушу тебе вдарити. Але я не можу цього зробити, тому що у мене немає наміру робити людині боляче. Послухайте, можна зазнати удару по животу, по печінці, але коли летить нижче, всередині ніби що-то горить, просто боляче, треба перетерпіти і іти далі.

Що було б, якби рефері відкрив рахунок? Я думаю, що я витерпів би. Було б дуже боляче, Даніель одразу кинувся б добивати мене. Але я думаю, що вийшов би із цієї ситуації", - сказав Усик в інтерв'ю YouTube-каналу Seconds Out.

До речі, Дюбуа 

вважає, що той удар був легальним.

"Я не думаю, що це був удар нижче за пояс. Мене обдурили, позбавивши перемоги", - заявив британець.

Вторить йому його промоутер Френк Воррен.

"Не потрібно ніяких слізливих речей. Все що ми хотіли, це справедливості, але ми цього не отримали. Я сказав, що буде далі. Я впевнений, що справа буде розглянута. Поєдинок або оголосять таким, що не відбувся, або призначать негайний реванш", - зазначив функціонер.

Додамо, що стали відомі суддівські записки бою Усик – Дюбуа. На момент його зупинки впевнено лідирував Олександр. Всі три судді віддали перевагу українцю – 78-73, 79-72, 79-72.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram