>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Магучіх і Проценко – у трійці номінантів на премію Fair Play від World Athletics

Переможців буде оголошено на початку грудня.

Магучіх і Проценко – у трійці номінантів на премію Fair Play від World Athletics
Ярослава Магучіх
Фото: EPA/UPG

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (World Athletics) на своєму офіційному сайті оголосила фіналістів премії Fair Play Award-2022 Міжнародного комітету чесної гри (CIFP).

У серпні World Athletics запросив фанів у соціальних мережах проголосувати за момент, який найкраще ілюструє чесну гру під час чемпіонату світу з легкої атлетики у Юджині (США).

У початковий список було включено п’ять історій спортсменів, які найбільше відповідають цим правилам, серед них – українські стрибуни у висоту Ярослава Магучіх та Андрій Проценко.

За підсумками голосування вболівальників і журі було визначено трійку номінантів, до яких і увійшли Магучіх із Проценком.

"Українські стрибуни у висоту Ярослава Магучіх та Андрій Проценко продемонстрували неймовірну силу та стійкість, зумівши здобути срібну та бронзову медалі відповідно, незважаючи на величезні труднощі, з якими вони зіткнулися через поточну ситуацію в Україні", – зазначає пресслужба World Athletics.

Також на нагороду претендують американка Кеті Наджеотт та британка Холлі Бредшоу. Кеті підтримала свою суперницю після того, як вона знялася з турніру через пошкодження та зламану жердину. Американка публічно підтримала Бредшоу, залишивши повідомлення у Twitter.

Ще однією претенденткою на приз Fair Play стала британка Катаріна Джонсон-Томпсон, яка публічно підтримала свою суперницю, німкеню Софі Вайссенберг, розчаровану невдалим виступом на турнірі.

Додамо, що імена переможців оголосять у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram