>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У відповідь на відкриття УЄФА дисциплінарної справи "Реал", "Барселона" і "Ювентус" опублікували спільну заяву

Три гранди продовжать боротьбу за Суперлігу.

Фото: sport-express.ru

"Реал", "Барселона" і "Ювентус" опублікували спільну заяву через відкриття 25 травня УЄФА дисциплінарної справи за участь клубів у проєкті європейської Суперліги.

"Барселона", "Реал" і "Ювентус" хотіли б висловити своє повне несприйняття наполегливого примусу, яке УЄФА застосовує до трьох важливих організацій у світовому футболі, - йдеться в заяві. - Це тривожна позиція, яка свавільно порушує рішення судів, які вже зробили чітку заяву з попередженням УЄФА утримуватися від будь-яких дій і покарання клубів-засновників Суперліги, поки судовий розгляд триває", - цитує заяву клубів пресслужба "Реалу".

"У зв'язку із цим відкриття дисциплінарної справи УЄФА неможливо осмислити, це пряма атака на верховенство права, яке ми, жителі Європейського Союзу, створили демократичним шляхом. Такі дії - це прямий прояв неповаги до судів", - зазначено в комюніке.

"Зі самого початку проєкт Суперліги просувався з метою поліпшення ситуації в європейському футболі за допомогою постійного діалогу з УЄФА і з метою підвищити інтерес до спорту і запропонувати вболівальникам краще шоу. Цієї мети мали досягнути в рамках стійкості і солідарності, особливо в нестабільній економічній ситуації, в якій зараз опинилися багато європейських клубів", - сказано в заяві.

"Замість того, щоб знайти спосіб модернізувати футбол через відкритий діалог, УЄФА очікує, що ми вийдемо із судових розглядів, які ставлять під сумнів його монополію на європейський футбол. "Барселона", "Реал" і "Ювентус", яким виповнилося вже понад сто років, не сприймають ніяких форм примусу або неприпустимого тиску, але при цьому зберігають тверду готовність обговорювати, шанобливо і за допомогою діалогу, термінові рішення, які необхідні футболу зараз.

Або ми реформуємо футбол, або нам доведеться чекати його неминучого краху", - переконані в "Реалі", "Барселоні" та "Ювентусі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram